Вторник, 07 Мар 2023
    
Бургас

Кметът, президентът и талантливи деца запалиха елхата в Бургас (СНИМКИ)

  06.12.2022 19:50  
Кметът, президентът и талантливи деца запалиха елхата в Бургас (СНИМКИ)

Държавният глава: Научно е доказано, че най-красивите и интелигентни жени са тук

 

Георги РУСИНОВ

 

Тазгодишният Никулден в Бургас получи специална президентска визита. Държавният глава Румен Радев кацна директно от визитата си в Тирана в морския град, за да уважи празника на Бургас. В края на празничния концерт, който бе изпълнен с емоции от музикални изпълнения, президентът, кметът и областният управител излязоха заедно на сцената.

„На мен Никулден ми е любимият ден от годината, защото палим най-хубавата елха в страната!“, заяви градоначалникът и честити празника на съгражданите си.

Николов приветства на сцената Румен Радев, който обсипа с похвали Бургас, управлението му и хората в него.

„Тук може по най-добрия начин да си взаимодействат общината, която има ясна визия за развитието на града с Вас гражданите, държавната власт, обществените организации и с бизнеса. Резултатите след години работа са налице. Днес в Бургас еднакво добре работят както тежката индустрия и транспорта, така и информационните технологии. Бургас се превърна не само в пример, Бургас задава стандарт и в образованието, и в здравеопазването, и в зелените политики, и в иновативните решения и грижата за възрастните, младите, хората със специални потребности. През всички тези години едно нещо остава неизменно. Това е свободният творчески дух на бургазлии. Бургас откакто се помним е и ще продължи да бъде град на поетите, художниците, артистите, музикантите. Бургас дава огромен принос не само към БВП, но и към българската култура“, заяви президентът.

Със следващите си думи той получи бурни аплодисменти от бургазлии. А те бяха:

„Също така научно е доказано, че най-красивите и интелигентни жени са тук в Бургас. Но мога да добавя и най-взискателните. Затова и бургаските мъже все ги тегли към морето – кой със сърф, кой с яхта, кой с кораб, но все натам. Искам да ви кажа да продължавате да се гордеете с всичко това, което сте постигнали. Да се гордеете с вашия град, с вашите млади хора, с вашето ясно и сигурно бъдеще. Пожелавам Ви светли коледни и новогодишни празници, здраве, топлина и щастие. Честит празник!“.

Като военен пилот Радев е служил в поделението в Равнец, а съпругата му Десислава Радева, която и днес бе неотлъчно до него е бургазлийка.

След запалването на светлините на елхата последваха шоу с фойерверки.


Анкета

"За" или "Против" въвеждане на еврото сте?


Резултати

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и