Събота, 18 Фев 2023
    
Бизнес Бургас

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД: Правим всичко възможно за привличане на авиокомпании и откриване на нови маршрути

  18.11.2022 13:17  
„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД: Правим всичко възможно за привличане на авиокомпании и откриване на нови маршрути

Както и до този момент, „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД продължава да полага всички възможни усилия за развитието на трафика на Летище Бургас и Летище Варна, в съответствие със своите ангажименти като отговорен концесионер на двата морски аеропорта. Ние осигуряваме възможно най-доброто и безопасно обслужване на всички пътници, посетители и клиенти, като те са отворени за пътнически и товарни полети 24 часа 7 дни в седмицата, през цялата година. Промотирането на двете летища за привличането на повече маршрути пред авиокомпаниите се осъществява непрекъснато и е по еднакъв начин за Варна и Бургас.

Това пише в официалното изявление на концесионера, направено по повод, че туристическият бранш от Поморие на своя среща, провела се снощи, изрази становище, че бургаското летище е буквално „зазимено“ и поиска спешна среща с ръководството му.

От пресцентъра на аеропорта коментират: От началото на 2022 г. до този момент, Летище Бургас обслужи 1 621 220 пътници с 12 159 самолетодвижения, което представлява 70% ръст, в сравнение с миналата година, въпреки липсата на полети от Руската Федерация, Украйна и Беларус. Лято 2022 г. бе изключително успешно за бургаското летище, като бяха оперирани редовни и чартърни полети до 75 дестинации от 23 държави, изпълнявани от 42 авиокомпании, като това е повече от обслужения брой пътници на Летище Варна, където от началото на годината са обслужени 1 333 699 пътници с 10 332 самолетодвижения.

Летище Бургас и Летище Варна бяха представени на световните туристически изложения в Париж и Лондон и ние непрекъснато работим с авиокомпаниите в посока откриването на нови маршрути за двете летища. Нещо повече, Летище Варна и Летище Бургас бяха промотирани на специално „роудшоу“ в Полша, организирано от Алианс Българско Черноморие, с подкрепата Министерство на туризма на Република България, провело се в периода 24-28 октомври, на което бяха осъществени много B2B срещи, насочени за разгръщането на потенциала на летищата за полския пазар.

Инвестиционната програма за Летище Бургас се изпълнява също по план и в съгласуваност с Министерство на транспорта на Република България. В следващите години ще инвестираме още повече средства в проекти в Бургас, като предстои пълна рехабилитация на пистата.

Ние правим всичко необходимо като концесионер за привличането на все повече авиокомпании и откриването на нови маршрути, вкл. и през есента, зимата и пролетта, но финалното решение за тяхното опериране се взима от самите авиопревозвачи и пътниците, чиито интерес към конкретната дестинация е решаващ.

Вчера обявихме, че авиокомпания RyanAir пуснаха в продажба билети за нови 3 полета от/до Летище Бургас за 2023 г. до: Познан, Каунас и Дъблин. Нашите очаквания за 2023 г. са оптимистични за още по-силна година от 2022 г. и ще работим неуморно за постигането на все по-високи цели, както и до този момент.

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД винаги е следвал подхода за съвместна работа и действия с местните власти за промотирането на Бургас като атрактивна туристическа дестинация, така че да посрещаме още повече полети на Летище Бургас. Мениджмънтът на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД е изключително заинтересован за взаимодействие с общините, туристическия сектор и Министерство на туризма на Република България за подобряване на туризма на Българското Черноморие. Ние вече сме предприели стъпки в тази посока, вкл. основаването на Алианс Българско Черноморие и каним всички общини и професионалисти да се присъединят към нашите активности.

 

 


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и