Петък, 17 Фев 2023
    
Бизнес Бургас

Съюзът за стопанска инициатива се срещна с бизнеса на Бургас

  18.11.2022 12:46  
Съюзът за стопанска инициатива се срещна с бизнеса на Бургас

Съюзът за стопанска инициатива се срещна с бизнеса на Бургас, като идеята на ръководството е във време на кризи-политически, икономически и след пандемията да вдъхне сила и кураж на бизнеса в ситуация на  изпитания.

На специална среща с бизнеса бе представена дейността на сдружението, както и възможностите, които организацията дава за съдействие на местния бизнес.

Присъстваха представители на близо 80 фирми от Бургас и региона – от малки и микро, до големи компании. Местната власт пък беше представена от кмета Димитър Николов, председателя на Общинския съвет- Проф. д-р Севдалина Турманова и заместник -кмета по финанси  Красимир Стойчев. Организатор бе председателят на местната структура Станимир Апостолов.

"За мен е чест и отговорност да представлявам Съза за регион Бургас. В днешното събитие има и нещо сантиментално, тъй като стартирах в застрахователния бизнес в компания, която навремето бе основана по линия на Съюза за стопанска инициатива. Аз помня годините, в които той бе активен участник и помощник на прохождащия български бизнес”, каза Апостолов.

Председателят на Управителния съвет на ССИ Васка Бакларова, увери бургаския  бизнес, че съюзът ще продължи и за напред да бъде активна страна по всички важни за родните предприемачи теми. Съюзът за стопанска инициатива обединява представители на всички сектори и фирми с различен профил. В момента членовете са близо 11 хиляди, а част от ССИ са още 66 браншови организации, както и 103 общински. Членовете на съюза осигуряват общо над 120 хиляди работни места в страната.

Председателят на УС -Васка Бакларова представя структурата 

 

На форума бяха засегнати няколко основни теми. На първо място – възможностите за защита на интересите на членовете на ССИ в рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Друга важна за местния бизнес тема беше свързана със съдействието, което съюзът може да окаже при работа с финансови инструменти – както национални, така и европейски.

Друг фокус на ССИ е насочен към така наречения „зелен преход“ и възможностите, от които родният бизнес ще може да се възползва. Сериозен акцент по време на срещата беше поставен върху възможностите за подкрепа на членовете на съюза при дигиталната трансформация на бизнес процесите им.

Съюзът за стопанска инициатива започва нова инициатива, с цел да стимулира членовете си да работят помежду си, като си предоставят преференциални условия, за да създадат една силна бизнес общност. Очаква се на следващите срещи и други от членовете на съюза да представят специални преференциални условия, само за членовете на сдружението. 

Голям интерес предизвика презентацията на Явор Колев за киберсигурността и как бизнеса са да се пази от хакерски атаки и източване на сметки.Все повече скорост набират новият вид-киберзастраховане.

Срещата на ССИ премина под надслова „Заедно можем повече“, който съвпада и с основната цел на организацията - да обедини частния бизнес в страната и да подпомага дейността и успешното му развитие.

Следващите подобни събития, които ССИ ще организира ще се проведат във Велико Търново, Русе, Варна и Плевен

 


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и