Четвъртък, 16 Фев 2023
    
Бизнес Поморие

Холандското селище в Поморие фалира

  17.11.2022 22:45  
Холандското селище в Поморие фалира

Стотици работници са освободени след затварянето на хотелския комплекс "Сънсет Ризорт"

 

Огромният хотелски комплекс "Сънсет Ризорт" в Поморие, известен в града като "Холандското селище", няма да работи през следващия летен сезон, обяви на среща с представители на туристическия бранш кметът на общината Иван Алексиев. „Това ще бъде сериозно предизвикателство през летния сезона на 2023 година. Холандското селище фалира! 3 000 легла са заключени, няма да работи“, заяви Алексиев. По думите му, това ще има особено негативен ефект върху развитието на туризма в Поморие и най-вече върху кв. „Св. Георги“.  

"450 – 500 души вече са освободени доколкото ми е известно. Това е следствие на неадекватната държавна политика в областта на туризма. Как това министерство на туризма не можа да направи един закон, който да обособи частите в хотелите, които се продават. В момента виждаме скандали – не могат да се разбера за тока, не могат да се разберат за водата, за общите части", каза още Иван Алексиев. 

В сайта на комплекса е написано следното:

"Уважаеми клиенти на Сънсет Ризорт,

Хотелският комплекс затваря за неопределен период от време.

Благодарим Ви, че бяхте наши гости!

Очаквайте откриване на 4-звездния Сънсет Аквапарк Хотел през 2024 година и на 5-звездния, 21-етажен Сънсет Гранд Хотел през 2028 година."


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и