Неделя, 12 Фев 2023
    
Бизнес Бургас

Община Бургас изгражда пилотно станции за електромобили и за водород

  13.11.2022 14:07  
 Община Бургас изгражда пилотно станции за електромобили и за водород

Два екологични проекта за зелена енергия ще бъдат реализирани на територията на община Бургас със съдействието на Министерство на енергетиката. Единият е за зарядна станця за електроавтомобили, която ще бъде изтрадена близо до станция “Хоризонт”, заяви днес министърът на енергетиката Росен Христов , който заедно с кмета на Бургас Димитър Николов инспектира мястото. 
Общо 200 ще са в цялата страна този вид зарядни станции, а пилотният проект по настояване на общината е точно в Бургас.
Община Бургас е осигурила общински терен, близо до подстанция “Хоризонт”.
Вторият проект е за станция за водород, който ще зарежда автобуси на градския транспорт, както в града, така и до населените места като Поморие, Созопол.


Тук ще бъде и станцията за зелен водород. идеята е да затворим цикъла за  зелена енергия. Планираме посещение в Норвегия, за да се възползваме от техните практики”, каза още министър Христов. Станциите за водород ще бъдат построени и в пограничните райони, където преминава основно тежкотоварен трафик.

Министър Христов  посети детска ясла № 3 в града, където се изпълнява пилотен проект за внедряване на възобновяеми енергийни източници за отопление и охлаждане чрез използване на геотермална енергия.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и