Вторник, 07 Фев 2023
    
Мнения

Борисов:Радев веднага да смени вътрешния министър Демерджиев!

  08.11.2022 16:04  
Борисов:Радев веднага да смени вътрешния министър Демерджиев!

Румен Радев веднага да смени Иван Демерджиев (служебния министър на вътрешните работи, белл ред.). Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг в централата на партията. 

В пресконференцията участват заместник-председателите на партията Томислав Дончев и Даниел Митов и председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Борисов изрази съболезнования към семейството и близките на убития край Елхово граничен полицай Петър Бъчваров.

Той припомни, че преди 2 години това не е било тема нито на българското общество, нито на ЕК.

"Имахме нулева миграция тогава. Нямаше как да се случи този инцидент. Имаме информация, че от турска страна има подадени сигнали, че техните каналджии стават все по-нагли, има сигнали за стрелба с жандармерията. Изключително слабо професионално ръководство на МВР от две години. Радев трябва да смени незабавно Демерджиев", обяви Борисов.

"Представяте ли си сега Младен Маринов да е министър и да е на поста си. Две години имаме главен секретар, на който, сега да ви изпитам, не му знаете името", обърна се лидерът на ГЕРБ към журналистите.

"Само обикаля да каже какви мерки ще вземе. Ама той вече толкова месеци е на власт, главният секретар е на 2 години. Две години Рашков чегърта, после дойде Демерджиев и чегърта хората на Рашков. Само чегъртане. Резултатът е навсякъде пълно с мигранти. И да не депозира оставка - това е нахалство" отсече той.

"Днес парламентарната група на ГЕРБ/СДС, а и парламентарната група на ПП показаха съвсем различно ниво - ниво, което очакват хората", добави Борисов.

"От днешната среща какво виждам аз - има възможност да се надгради много, ако не слагаме кой с кой мандат и какво би направил. Тази посока трябва да се следва. Важно е да се седне и да се говори, включително и с г-жа Нинова за социалния пакет. И с "Български възход", и с Възраждане", призова бившият премиер.

"Има два подхода оттук нататък - финансистите на двете партии да продължат преговори на експертно ниво. Ако искаме да дадем още по-голяма институционаност, трябва да поканим министъра на финансите и екипа му, както и отдела на БНБ", уточни той.

И припомни, че народът е казал, че не може никой да направи самостоятелно правителство. "Никакво его - без значение е с кой мандат ще се направи правителство - първи, втори или трети. Ако стигнем до разбирателство, ще има правителство по политики и така ще се върне парламентаризмът", сподели лидерът на ГЕРБ.

По думите му трябва да се мисли за народа и за общото благо, а не за егото на дадена партия.

"Да не се учудвате на знамето на Северна Македония, веднага след това започваме среща с външния им министър Буяр Османи", заяви в началото на пресконференцията Бойко Борисов.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и