Понеделник, 06 Фев 2023
    
Бургас

Есенният медицински форум в Бургас стана национално събитие

  05.11.2022 10:22  
Есенният медицински форум в Бургас стана национално събитие

Вторият есенен медицински форум започна в Бургас с 34 доклада и 52-ма участници. Организатори на събитието са Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, Комплексен онкологичен център - Бургас и Университетска многопрофилна болница за активно лечение – Бургас.

Ректорът на университета проф. Магдалена Миткова пожела успешно представяне на участниците и обърна внимание, че още от второто си издание форумът вече е национален.

Тази година участие заявиха и представители на Медицински университет - София, Тракийски университет - Стара Загора и Медицински университет - Варна.

Деканът на Медицинския университет в Бургас проф. Христо Бозов благодари на колегите си за активното участие и интересните научни трудове. Той уточни, че тази година в организацията на форума са се включили и студенти, които активно ще взимат участие през целия процес.

По време на официалната част проф. Бозов поздрави и началника на отделението по „Ортопедия и травматология“ в УМБАЛ-Бургас д-р Стоян Христов, който от тази седмица е главен асистент в университета.

Проф. Евдокия Сотирова, която е председател на организационния комитет на форума, потвърди, че за събитието вече има запитвания и от висши училища извън България.

Всички научни сесии ще се състоят в Корпус „Медицински науки“ на университета. Разделени са в няколко секции – „Акушерство и гинекология и семейно здраве“, „Социална медицина“, „Заболявания на пикочно-отделителната система“, „Хирургия, оториноларингология  и офтамология“ и „Ортопедия и травматология“.

Форумът е насочен към лекари, специалисти по здравни грижи, преподаватели, студенти и всички, които имат отношение към здравеопазването. Целта е участниците да споделят своя практически опит в различни области на медицината.

Участници са лекари от УМБАЛ - Бургас, КОЦ - Бургас, New Life Clinic -Бургас, МБАЛ „Сърце и Мозък“, МБАЛ „Д-р Маджуров“, МЦ „Света София". Всички те ще представят тенденции в направленията, в които работят и ще споделят интересни случаи от своята практика.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и