И тази година жителите и гостите на Созопол ще имат възможност да посетят за втори пореден път Празника на “О-солената риба”. При повечето от отборите подготовката за конкурса вече е в разгара си, а в същото време (месец Ноември е) Черно Море не спира да дипли в рибарските мрежи още и още едър паламуд.
Празник на “О-солената риба 2021” беше едно вълнуващо събитие за гражданите и гостите на град Созопол и един чудесен повод да дегустират от разнообразните и изключително вкусни рецепти за приготвяне на различни видове риба.
Много от тях са характерни предимно за Созопол останали ни наследство от нашите баби и дядовци, за които това е бил основен поминък в миналото. За радост – голяма част от рецептите са запазени и се приготвят и до днес, споделя местна жителка.
Жителите и гостите на града ще имат възможността да опитат от различните видове осолена риба, а чрез оценката на авторитетното жури в състав: Шеф Таньо Шишков, професор Христо Пимпирев, Милен Петров – ресторантьор ще бъде излъчен най-добрият рибен деликатес.