Сряда, 25 Яну 2023
    
Общество

Радев пред ГЕРБ: Към първия мандатоносител се гледа с голяма надежда

  26.10.2022 14:00  
Радев пред ГЕРБ: Към първия мандатоносител се гледа с голяма надежда

Държавният глава прие представители на партията на „Дондуков” 2

Представители на най-голямата парламентарно представена партия в 48-ото Народно събрание ГЕРБ-СДС са на консултации при президента за съставяне на правителство.

„Искам да ви поздравя с победата на последните избори. Вярвам осъзнавате, че това е огромна отговорност, защото страната ни е в тежка политическа и социално-икономическа криза. Към първия мандатоносител се гледа с голяма надежда за съставяне на правителство, което може да поеме отговорност”, обясни в началото на срещата държавният глава.

Според президента съставянето на правителство е важно не само, за да има страната редовно управление, но и за да се гарантира животът на Народното събрание, което по думите му има да свърши огромна по обем работа. „Всеки ден се трупат много закони, бюджети, декларации”, добави той. 

Важно е и отношението към бюджета, подчерта Радев: „Дали да бъде удължителен закон, който да предпази този бюджет от неизбежното предизборно наддаване, или да даде възможност на следващото редовно правителство да формира бюджет според своите политики и приоритети”.

„След няколко избора ГЕРБ-СДС е първа политическа сила. Това го отдаваме на разбирането на българските граждани, че трябва да приключат експериментите в държавата ни. Разбирайки своята отговорност, сме тук за да проведем консултацията”, посочи Десислава Атанасова от партията.

Тя отчете, че са били положени всички усилия да има работещ парламент. По отношение на бюджета председателят на ПГ на ГЕРБ уточни, че си дават сметка, че едно от основните предизвикателства ще бъде предстоящата зима. И смята, че само държавническо поведение може да не изправи партиите пред ново предизвикателство.

Относно модернизацията на армията, Атанасова обясни, че ГЕРБ и ДБ са внесли проект на решение, но приветстват и този на служебния кабинет за придобиване на нови осем бойни самолета F-16 Блок 70. „Тук служебното правителство категорично ще получи нашата подкрепа”, заяви тя.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и