Четвъртък, 26 Яну 2023
    
Бургас Култура

Картички от морето ще пристигнат в Благоевград за Деня на Черно море

  26.10.2022 11:05  
Картички от морето ще пристигнат в Благоевград за Деня на Черно море

В шестото издание на „Картичка от морето” децата творят, вдъхновени от Черно море и неговия подводен свят.

Читалище „Изгрев 1909” гр. Бургас за шеста година реализира проект „Морето и децата” по повод Международния ден на Черно море - 31 октомври. „Морето и децата” е съвместен проект на читалище „Изгрев 1909” с регионалните библиотеки в страната и цели да провокира мисълта на децата за бъдещето на уникалната екосистема Черно море.

В рамките на месец октомври 57 ученици на СУ „Й. Йовков” гр. Бургас се включиха в ателиета за рисуване, уъркшоп за изработване на постери и картички за изложба. Картичките са адресирани до 53 ученици от Благоевград, които ще получат КАРТИЧКА ОТ МОРЕТО за Деня на Черно море.

На 27 октомври от 11.00 часа в Културно-туристически комплекс Ченгене скеле ще се проведе заключителната част с учениците от СУ „Й. Йовков”, техните ръководители и гости. Ще бъде открита изложба „Морето и децата”.

От 27 до 31 октомври картичките от морето, адресирани за учениците от Второ ОУ „Д. Благоев” и СУИЧЕ „Св. Кл. Охридски” Благоевград, ще са подредени в изложба в Регионална библиотека „Д. Талев” Благоевград, след което ще стигнат до получателите си.

На 31-ти октомври с подреждане на арт инсталация на Часовника и изложба в сградата на Община Бургас участниците в проекта ще отбележат Международния ден на Черно море.

Партньор на шестото издание е РБ „Димитър Талев” Благоевград. Провежда с подкрепата на Община Бургас, ОП "Туризъм", Пристанище Бургас и Победа АД. Медийни партньори са БНР Бургас, вестник „Черноморски фар” и PoligrafF.net.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и