Понеделник, 23 Яну 2023
    
Спорт

„Рилски спортист“ спря устрема на „Черноморец“

  24.10.2022 12:27  
„Рилски спортист“ спря устрема на „Черноморец“

„Рилски спортист“ продължава без загуба в редовния сезон на НБЛ, след като се наложи над „Черноморец“ като гост с резултат 98:91, пише bgbasket.com. По този начин непобедените отбори до момента станаха с един по-малко, тъй като това бе първо поражение за бургазлии. Самоковци удържаха съперника си, който направи опит за завръщане в мача в края. Така активът им е 3-0, а този на „Черноморец“ – 2:1. В следващия кръг носителят на Купа България ще посрещне ЦСКА в опит да продължи серията си, а днешният му съперник ще гостува на „Спартак“ в Плевен.

След силни начални минути на гостите те бързо дръпнаха с двуцифрен аванс. До края на първия период обаче „Черноморец“ успя да се доближи на 5 точки. Доста равностойна втора четвърт запази статуквото и малката преднина на „Рилецо“ за 58:52.

Ключова за изхода от мача се яви третата част, в която самоковци затегнаха защитата и допуснаха само 14 точки в коша си. Това им позволи да увеличат преднината си на моменти до над 20 точки, а след 30 минути те водеха с 15. „Черноморец“ не се отказа до края и завърши мача със серия от 12:3, но вече нямаше време, за да направи нещо повече.

Победителите имаха страхотна успеваемост от тройката с вкарани 15 от 27 опита за 55%, а техните играчи от пейката също се включиха по-силно.

Брандън Рандълф наниза 25 точки, 20 добави Димаджио Уигинс, с 16 се включи Крис Минков (4 тройки), а капитанът Чавдар Костов регистрира 13 точки, 6 борби и 4 асистенции.

Шестима баскетболисти на „Черноморец“ записаха двуцифрен актив, като с 22 точки и 6 борби се отчете Георги Боянов, а 15 точки, 12 асистенции и 5 борби добави Мунис Туту.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и