Събота, 21 Яну 2023
    
Бургас Общество

ГЕРБ внася в НС пакет от антикризисни мерки

  22.10.2022 17:14  
ГЕРБ внася в НС пакет от антикризисни мерки

Мерки за сваляне на цената на тока, бензина и газа, предлагат Бойко Борисов и парламентарната група на ГЕРБ. На извънреден брифинг те коментираха как може да бъде избегната кризата в страната.

"Най-възрастният и от най-голямата парламентарна група е излъчен за председател на парламента. Това е нормално. Докато се губеше време с избор на председател, Министерството на финансите даде брифинг с трите варианта на бюджета.

Министерството на отбраната даде заявки с решение на Министерски съвет. По евроатлантическата ос какво ще се прави и плана за възстановяване. Това са няколко най-общи теми.", коментира бившият министър-председател.

"Докато избирахме председател, държавата фалира. Това се дължи на моя наследник на поста Асен Василев, който е на слабият министър на финансите през последните десетилетия. Освен това предлагат да теглим нов дълг от 16 млрд. лв. Кои финансови институции биха имали доверие на държавата, особено след кабинета на Кирил Петков.", коментира Кирил Ананиев.

"Седем антикризисни мерки ГЕРБ ще внесе в парламента в понеделник. Нито една от тези мерки не е свързана с харчене на държавни пари.", съобщи Делян Добрев.

"Предлагаме мерки, насочени изцяло към хората, бизнеса и потребителите. Мерки, които биха избегнали кризи. Ще трябва да изтеглим 16 млрд. нов дълг при 6,7% дефицит.

Дори Германия не успя да изтегли 8 млрд. С една дума - изборите минаха, но е вероятно да се създадат нови. Ние трябва да се погрижим за пенсионерите, за армията и за битовия потребител. По плана за възстановяване трябва да се знае дали е отворен още той. Ако е така, ние последни ще получаваме пари.

Което означава, че тези пари, записани като аванс, може да не дойдат до декември. Колегите да не се сърдят, че са загубили изборите, нормално е да губиш. Сега да седнат и да разговарят с нас. Трябва да се разговаря за тези числа, тъй като сега еврозона няма да видим. Трябва да овладеем дефицита и изтегления досега дълг. Нашите избиратели очакват тези неща да се случат. По тези неща трябва да търсим единство в парламента.", добави Борисов.

Източник: 24 часа

 


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и