Понеделник, 16 Яну 2023
    
Сунгурларе

Областната структура на ГЕРБ спешно заседава днес по казуса „Георги Кенов“

  17.10.2022 10:12  
Областната структура на ГЕРБ спешно заседава днес по казуса „Георги Кенов“

Общинското ръководство на ГЕРБ-Сунгурларе сне доверието от кмета си

 

Силвия Шатърова

 

Общинското ръководство на ГЕРБ -Сунгурларе скъса с кмета д-р Георги Кенов, като му сне доверието.

В неделният ден съвсем изненадващо със специална декларация от ръководството обявиха намерението си, като се обърнаха към жителите на общината.

Политическият трус може и да изненада външни наблюдатели, но не и хората в общината и структурата, където според запознати отдавна тлеят конфликти между нея и кмета Кенов.


Ето и декларацията на структурата:

 

Уважаеми жители на община Сунгурларе,

През 2019 г. с издигането на д-р Георги Кенов, спечелихме местните избори в община Сунгурларе. Вярно е, че той беше единствената печеливша фигура към онзи момент за спечелване на изборите. Бяхме водени от идеята, че благодарение на него, в общината ще се случи така дълго чаканото развитие. В последствие обаче, се създадоха много проблеми. Кенов стана абсолютно неконтролируем и това доведе до уронване името на ПП ГЕРБ в общината. В момента има редица проблеми свързани с проектите и дейностите в общината. Ние, като общинско ръководство направихме всичко възможно това де не се случи, прилагайки всички възможни начини за това. Но от средата на 2020 г., конфликта между нас е ясен и ние не подкрепяме неговите действия. ПП ГЕРБ винаги е държала на високия морал на личностите, които представляват партията. Високите изисквания към професионализма и коректната работа, явно са непосилни за Георги Кенов. Продължавайки да се идентифицираме с личността на д-р Кенов, ние губим доверието на местните хора в Сунгурларе. Те пряко ни обвиняват, че ние сме го направили кмет. Това неминуемо ще доведе до срив в гласовете и подкрепата към партия ГЕРБ на следващите местни избори през 2023 г. Георги Кенов и администрацията му се прочуха в общината с абсолютна некомпетентност, своеволия и масови назначения на принципа на шуробаджанащината и редица още злоупотреби, за които сме алармилали съответните органи на реда. Ние сме непримирими и не искаме повече да се оприличаваме с това управление на местно ниво. За това като общинско ръководство на ПП ГЕРБ сваляме своето доверие от кмета на Община Сунгурларе и неговата администрация.

С уважение,

Общинско ръководство на ПП ГЕРБ - Сунгурларе.

 

Сунгурларе е община, където ГЕРБ успя да победи на предишние избори, но е факт, че там мнозинство в Общинският съвет има ДПС. На последните парламентарни избори ДПС получи 45 % вот, а ГЕРБ-близо 20%.

 

 

 


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и