Неделя, 15 Яну 2023
    
Бургас

Продължава битката на учителите с електронните дневници

  16.10.2022 10:07  
Продължава битката на учителите с електронните дневници

Дона МИТЕВА

Продължава битката на учителите с НЕИСПУО, въпреки уверението на министъра на образованието, направено още преди началото на годината, че всичко ще е наред.

„Не, още не е наред нищо. Учителите са изнервени. Не могат да си вършат работата. Продължава будуването вечер и безкрайните проби да се влезе в системата“, коментира Константин  Янков, регионален лидер на Синдиката на българските учители към КНСБ.

От фирмата, която се занимава с НЕИСПУО са разпратили писмо до училищата, в което се казва: „Разбираме недоволството Ви. Уверяваме Ви, че екипът ни работи денонощно, за да можем да захраним електронния дневник с верни данни и да улесним работата Ви след това…

За съжаление, несъответствията при зареждане на данните от НЕИСПУО към модул „Електронен дневник“ не бяха отстранени в очаквания от нас срок – 3.10.2022 г. Искрено се надяваме, че ще бъдат отстранени съвсем скоро и през първата седмица на месец октомври ще можете да работите нормално“.

В края на първата седмица на октомври обаче учителите в Бургас и региона продължаваха да имат същите проблеми. 

„В петък ранен следобед се опитах отново да вляза в системата – ами не се получи. Наистина се надявам скоро това да не е така, защото е неприятно и изнервящо“, подчерта Янков.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и