Четвъртък, 12 Яну 2023
    
Сунгурларе

С над 10 млн. лева Община Сунгурларе иска да ремонтира пътища

  13.10.2022 09:54  
С над 10 млн. лева Община Сунгурларе иска да ремонтира пътища

Георги РУСИНОВ

 

С над 10 млн. лева Община Сунгурларе иска да ремонтира пътища на територията си. Това става ясно от обществена поръчка, обявена от администрацията на кмета Георги Кенов, показа репортерска проверка на „Черноморски фар“.

Тя е разделена в две части. Първият участък от пътищата, които ще претърпят основен ремонт, е малко над 10 километра от село Прилеп до село Съединение. Вторият участък касае над 11 километра до гара Завет.

„Ремонтът се налага поради много лошото експлоатационно състояние на пътните отсечки, констатирани повреди по асфалта, амортизирано покритие, конструкция с малка дебелина, влошено отводняване - затрупани и силно обрасли с храсти и дървета канавки и банкети, липса на хоризонтална маркировка и непълна вертикална сигнализация“, се посочва в документацията към обществената поръчка.

Целта на проекта е реконструкция и подобряване на технико-експлоатационните характеристики на проектните пътни отсечки, което ще се постигне главно с ремонт и възстановяване на платното за движение, постигане на равна и плавна повърхност за движение, максимален комфорт при пътуването, осигуряване на добро отводняване и безопасност на движение за всички участници в него.

„Основна цел е и повишаване носимоспособността на пътната конструкция във връзка с повишеното и променено като състав, транспортно натоварване и за осигуряване на максимален експлоатационен период на ремонтираната настилка. Проектът предвижда също ремонт на бордюри и тротоари в лошо техническо състояние за участъци в населените места и където има съществуващи такива елементи“, пише още в поръчката.

Прогнозната стойност е в размер на 10 361 260.46 лева, без ДДС. Възложителят е посочил, че към датата на откриване на процедурата не е осигурено финансиране. Договорът за изпълнение на обществената поръчка е с отложено изпълнение до получаване на средствата.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и