Петък, 06 Яну 2023
    
Бизнес

Колежът по туризъм за трети път домакинства конференция по проблемите на бранша

  07.10.2022 17:09  
Колежът по туризъм за трети път домакинства конференция по проблемите на бранша

Научна конференция на тема „Туризъм. Образование. Бизнес” бе открита днес в Колежа по туризъм при Университет „Проф. д-р Асен Златаров”-Бургас.  Вече трета поредна година Колежът е инициатор в края на черноморския туристически сезон да се събират представители на български и европейски висши учебни заведения, ангажирани в бранша специалисти, както и докторанти и студенти в професионално направление „Туризъм” за дискусия по проблемите на тази най-бързо развиваща се сфера от икономиката и развлеченията в света и в Европа.

         В работата на конференцията през тази година вземат участие над 20 преподаватели от множество висши учебни заведения, сред които Икономически университет – Варна, УНИБИТ-София, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”, Университет по хранителни технологии – Пловдив и др., както и над 10 докторанти и студенти, обучаващи се в професионално направление „Туризъм”.

Конференцията бе открита от директора на Колежа, проф. Братой Копринаров, като първият пленарен доклад-презентация бе изнесен от проф. Стоян Маринов. Участниците получиха специален поздравителен адрес от ИУ-Варна.

Научните доклади и презентации, изнесени на форума, ще бъдат издадени в сборник и сред тях има изключително интересни заглавия като „Маркетингът в туризма: минало, настояще и бъдеще”, „Приложение на инфлуенсър-маркетинга в туризма – добри практики”, „Особености на маркетинга на дестинация за пчелен туризъм”, „Празниците в социума и съвременните им туристически проекции”, „Архитектурният модернизъм на Бургас – възможност за специализиран пешеходен тур” и др.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и