Четвъртък, 05 Яну 2023
    
Бизнес

Премахват надлез по трасето на бъдещия Северен обход, ще има ли нов?

  06.10.2022 15:44  
Премахват надлез по трасето на бъдещия Северен обход, ще има ли нов?

Земеделци една година настояваха пред институции за него

Силвия ШАТЪРОВА

 

От понеделник започва премахването на селскостопанския надлез на 9-и километър, който се намира на пътя I-6 по трасето Бургас - Ветрен. По проекта за Северния обход е планирано него да го няма. Една година земеделци алармираха, че ако не бъде изграден отново някъде в отсечката, това ще затрудни движението на тежките селскостопански машини и няма да може да преминават, за да стигат до нивите си.

Още през март на общественото обсъждане на бюджета на общината им бе отговорено, че този проблем трябва да бъде решен от АПИ, защото пътят е републикански.

След няколко срещи между земеделци, Община и АПИ все пак има решение.

Старият надлез ще бъде разрушен до 20 октомври, дотогава ще се наложи нова организация на движението и най-вероятно то ще бъде затруднено и с ограничена скорост, така че шофьорите, идващи от АМ „Тракия“ ще трябва да са внимателни.

„Новият селскостопански надлез над първокласния път I-6 Ветрен – Бургас ще бъде изграден в района на магазин „Джъмбо“. За построяването на новото съоръжение предстои изготвянето на технически проект. Въз основа на него ще се определят конкретните строително-монтажни работи и срокът им за изпълнение“, казват от АПИ в отговор на въпрос на „Черноморски фар“.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и