Събота, 31 Дек 2022
    
Крими

Арест за Албен, наръгал авера си с нож

  30.09.2022 17:25  
Арест за Албен, наръгал авера си с нож

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Албен Ю., привлечен като обвиняем за убийство.

Албен Ю. е обвиняем за престъпление по чл. 115 от НК, за това, че на 28.09.2022 г., около 20,30 часа, в к. к. „Слънчев бряг“, в района на базар „Палма“, в близост до к-с „Палмс Резиденс“, чрез използване на нож, умишлено умъртвил Н. Д.

Окръжен съд – Бургас намери, че в случая са налице кумулативните предпоставки, предвидени в закона, за вземане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на обвиняемия. За престъплението, за което е обвинен Албен Ю., е предвидено наказание „Лишаване от свобода” от десет до двадесет години и е тежко умишлено по смисъла на закона. Всички събрани на този етап доказателства еднопосочно обосновават предположение за авторството на деянието, за което на Албен Ю. е повдигнато обвинение. Според съда, с оглед високата степен на обществена опасност на деянието и тежестта на повдигнатото обвинение са налице визираните в закона основания - риск обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление, ако не бъде задържан.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване или протестиране в тридневен срок.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и