Неделя, 25 Сеп 2022
    
Бургас

Шести ден има обекти без ток в квартал Черно море

  22.09.2022 12:46  
Шести ден има обекти без ток в квартал Черно море

Дона МИТЕВА

Шести ден без ток са  ANIMAL SOS-BURGAS, една кравеферма, овцеферма, фирма за производство на метални конструкции и няколко къщи, в част от които живеят и възрастни хора. Всички обекти се намират в бургаския квартал „Черно море”. Това алармира Маргарита Пеева от приюта, където се грижат за над 100 животни. Освен, че гледачите и животните са на тъмно повредила се е и храната, съхранявана във фризерите, няма и топла вода. След бурята в събота електричество не е подавано към тези обекти.

„Никъде не е упоменато, че има обекти без ток в Бургас, звъним до безкрай на EVN – отговаря ни се, че се работи.

Но почти никой не ни вярва, че сме без ток. Не можем да си вършим административната работа. Търсим къде да си заредим телефоните. Но не става дума само да нас – знам, че от фермите изхвърлиха мляко. Собственикът на фирмата за метални конструкции също има проблеми с поръчки, които не може да изпълни. Най-притеснително е за домакинствата и тези възрастни хора, които не дай Боже да имат здравословен проблем – как ще повикат лекар. Чудят се къде да си заредят телефоните”, рисува картината Пеева.

Предвид ситуацията от приюта им се иска да се сдобият с генератор за ток, така че да могат да реагират при подобни ситуации. Подразбрали са от безкрайните разговори с експерти, че вероятно в следващите три дни също няма да имат електричество.

 


Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Проф. Тодор Кантарджиев: Вече може да си отдъхнем от COVID
  25.09.2022 09:51      

Вече можем да си отдъхнем и както каза Световната здравна организация краят на пандемията се вижд