Сряда, 14 Дек 2022
    
Избори 2022

ГЕРБ представиха управленската си програма за изваждане на България от кризите

  14.09.2022 17:03  
ГЕРБ представиха управленската си програма за изваждане на България от кризите

Лидерството е да можеш да признаваш и лидерството на другите. СДС извади България от най-тежката криза след комунизма, защото другата партия модернизира и конструира демокрацията.

Това заяви бившият премиер Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ по време на финала на представянето на Плана за възстановяване на България от кризите.

„Не сме като ПП да се учим на гърба на народа. На Влади Горанов съм му намерил нова длъжност, сменяше по перфектен начин слайдовете“, пошегува се Борисов добавяйки, че за всеки ще има работа.

„Вие обаче тук не трябва да се превръщате в Асен Василев. Всяка дума му е „ние вдигаме, даваме, носим“, а след дни нов заем. Да ходи в бързи кредити, да ги похарчи и после децата му да ги върнат. БВП от 2 процента, какво давате?! Давате дългове, за да си купите време за посредниците“, каза Борисов.

„Една социална държава се прави с мощна икономика, индустрия, туризъм, който да генерира средства“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

„Ако сложим чертата само на тази програма, то ще имаме поне още едно 5-6 млрд. отгоре. Каквото кажем ние, го обещаваме“, каза той.

Борисов възложи на Томислав Дончев от партията да разработят план и за киберсигурността. „Видяхте какво направиха с пощите, това е опасно. И на нас ни направиха атака в регистъра. Такива ще има. Затова много моля специалистите ни по сигурност да разработят така програма“, каза още бившият премиер.

„Добре, че спряха за момента АЕЦ „Запорожие“. Във войната сме ясно на позицията на Украйна и сме против агресията. Много хора не искат да се ангажираме толкова много, докато обаче има война, гинат хора и има агресия, ние сме длъжни да сме с нашето семейство – ЕС и НАТО. Дори и да ни коства проценти, ще се справим, аз знам как да изгладя нещата, вярвайте ми“, каза Борисов.

Според него партиите у нас трябва да покажат гъвкавост и воля: „Но и да те познават, защото така съседите ще ти вярват“, каза той.

Борисов обърна внимание и на конфликта между Армения и Азербайджан.

„Това също ни касае, не забравяйте, че от там ще ни идва азерският газ“, напомни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ похвали проф. Ангелов за презентацията му за здравеопазването:

„Харесва ми как обърнахте внимание на превенцията и най-вече на правилното хранене. Искам да ми разработите една програма, ще сложа един кантар, ще те меря и докато не станеш като Краси Вълчев, няма да спираш. Вие се смеете, ама ще видите кантара горе в коридорчето. Никола също“, заяви Борисов, поглеждайки към пиара на партията.

По думите му Планът на ГЕРБ е над 130 страници. „Мислехме аз да го чета, но засякохме, че ще излезе 6 часа. Затова направихме тази кратка презентация“, отново се пошегува Борисов.

Източник: Блиц


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и