Неделя, 11 Дек 2022
    
Бизнес

Научете повече за ваучерите

  11.09.2022 17:23  
Научете повече за ваучерите

  • Къде може да се използват ваучерите?

Към момента над 10 000 търговски обекта в цялата страна приемат ваучери за храна. Доставчиците на туристически услуги вече сключват договори за обслужване с оператори на ваучери за храна.

Може да се запознаете със списък на лицата, получили разрешение за осъществяване на дейност като оператор на ваучери за храна, на сайта на Министерството на финансите - https://www.minfin.bg/bg/531.

  • Могат ли да се ползват чрез посредници - туроператори, сайтове за групово пазаруване, онлайн резервационни системи?

Единствено доставчиците на туристически услуги могат да се възползват от ваучерите за туристически услуги и ще имат възможността да сключат договор за обслужване с оператор на ваучери за храна.

  • Могат ли ваучерите да се ползват за пътувания в чужбина?

Ваучерите са средство да бъде подпомогнат туристическият бизнес, както и всеки, който желае почивка в България, но те са валидни и за пътуване извън страната при определени условия. Всички доставчици на туристически услуги, регистрирани за упражняване на търговска дейност на територията на Република България, могат да сключат договор за обслужване с оператор на ваучери за храна.

  • Има ли ограничения за ползването на тези ваучери за туристически цели?

Няма ограничения.

  • Имат ли ваучерите срок на валидност?

Ваучерите имат срок на валидност, която задължително се изписва върху тях. По закон тя е до 12 месеца. Операторите на ваучерите са длъжни да осребряват всички издадени от тях ваучери, които са пуснати в обръщение и са валидни към датата на приемането им, както и един месец след изтичане на срока на валидност на ваучерите.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и