Петък, 09 Дек 2022
    
Избори 2022

В РИК-Бургас все още чакат демонстрационни машини за гласуване

  09.09.2022 14:01  
В РИК-Бургас все още чакат демонстрационни машини за гласуване

Все още демонстрационните машини за гласуване не са пристигнали РИК-Бургас, научи „Черноморски фар“. Те са необходими за разяснителната кампания за изборите на 2 октомври. След като ги получат трябва във всяко едно населено място да бъдат показани. Притесненията са, че времето тече и може да се забави процеса.

Днес пред Нова.тв говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева направи демонстрация на гласуване с машина за вота на 2 октомври. Тя показа стъпките за упражняване правото на глас и напомни, че в бюлетините няма да фигурира номер 21, тъй като партията, която го получи по време на жребия, не е регистрирала кандидат-депутатски листи. 

В два от районите пък има регистрирани независими кандидати. Техните имена ще бъдат поместени между името на последната партия и опцията „Не подкрепям никого”.

В секциите, в които на миналите избори са гласували повече от 350 души, сега ще има по две машини.

Устройствата за гласуване на 2 октомври са общо 12 837. Около 800 от тях са били ремонтирани преди месец. Някои от поправените машини ще се използват за разяснителната кампания, каза Матева.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и