Събота, 03 Дек 2022
    
Общество Созопол

Морето изхвърли тялото на единия от изчезналите край Созопол мъже

  03.09.2022 09:00  
Морето изхвърли тялото на единия от изчезналите край Созопол мъже

Морето изхвърли тялото на единия от изчезналите край Созопол мъже. Това е 18-годишният бесарабски българин Данила Юраш. Продължава търсенето на братовчед му Дмитрий Чебан, предаде Нова ТВ..Двамата са били на плаж с още хора през вчерашния ден и са влезли в морето около 15:00 ч. Два часа по-късно съпругата на Дмитрий подава сигнал на спешния телефон, че мъжете са в неизвестност. Те изчезнали между плажовете "Каваци" и "Смокиня".

Съпругата на Дмитрий Чебан публикува във Facebook призив за помощ като разпространи и снимка на изчезналите. 

Бурното море, дъжд и гръмотевици през отминалата нощ възпрепятстваха спасителна операция, но днес към акцията по издирването на Дима и Данила още на разсъмване работят два гранични катера. В спасителната акция се включват и служители от полицейското управление в Созопол, както и много приятели на младото семейство.

Бурното море трудно позволява влизане на джетове, но спасителните екипи очакват морето да утихне и подобряване на метеорологичната обстановка. Граждани, съпричастни от апела на Надя Чебан в социалните мрежи, се включват с дронове в търсенето.

Дмитрий Чебан живее отдавна в Бургас заедно със своята съпруга Надя, която в гримьор. Младото семейство има малка дъщеричка.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и