Сряда, 30 Nov 2022
    
Созопол

Иван Бакалов ни връща 40 години назад в Созопол

  31.08.2022 16:04  
 Иван Бакалов ни връща 40 години назад в Созопол

По покана на председателя на общинския съвет Георги Пинелов изложбата на журналиста Иван Бакалов, която предизвика фурор с премиерата си в София ще гостува в сградата на местния парламент от 1 септември до 30 септември.

Още с представянето си за първи път изложбата „Старият Созопол - 40 години назад“ привлече интереса както на созополчани, така и на приятели на Созопол, които видяха в нея своите спомени за едно друго време- спокойно, романтично и наситено с приятни емоции.

Ако желаете да се потопите в атмосферата на стария Созопол, запазил уюта на калдъръмените улички с художниците, бабите с домашното сладко от смокини и скърцащото дюшеме на квартирата, заповядайте на изложбата на журналиста Иван Бакалов. Потопете се в спомени за годините 1980-1985 с рибарския кей на пристанището, рибарите созополчани и туристите с въдици, риболовните траулери, каквито вече няма. Битът на един град, още незасегнат от облика на масово строителство.

Част от снимките са илюстрации на новата книга на издателство "Кръг" "Голи и солени - морето преди бетона". Книгата съдържа разкази за морето със спомени от Михаил Вешим, Мариана Мелнишка, Соломон Паси, Енчо Господинов, Иван Бакалов и др.

Официалното откриване е на 01. 09. 2022 г. от 18.00 ч. във фоайето на Общински съвет Созопол.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и