Петък, 25 Nov 2022
    
Мнения

Министър Демерджиев: Загубата е непрежалима

  26.08.2022 13:50  
Министър Демерджиев: Загубата е непрежалима

Силвия ШАТЪРОВА

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев също бе на погребението на двамата полицаи Йордан Илиев и Атанас Градев. Там той заяви: „Загубата е непрежалима. Има много интерпретации за смъртта им. За мен тя е геройска – в изпълнение на служебния дълг.

Длъжници сме пред тяхната памет. Вчера, в разговор с техни близки аз обещах и ще изпълня обещанието си,  да  бъдат издирени и наказани виновниците за тази смърт. И  да бъдат предприети  мерки, включително и по отношение на наши  служители, за които има данни, че пропускат мигранти на територията на страната. За да не се повтаря това повече, никога. На никое семейство на полицейски служител да не потъва в траур.

Вчера изпълних първото си обещание – издирихме и заловихме избягалият шофьор. Ще направим всичко възможно той да бъде съден справедливо и да получи наказанието, което заслужава. А то е наказание на един човек, умишлено извършил това деяние и причинил смъртта на двамата служители на реда. В близките дни ще направя всичко възможно да изпълня и второто си обещание.

Още веднъж  моите съболезнования!“.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и