Четвъртък, 24 Nov 2022
    
Бургас Мнения

Министър Демерджиев: Държавата ще отговори с цялата мощ на войната, която обявиха каналджиите

  25.08.2022 09:46  
Министър Демерджиев:  Държавата ще отговори с цялата мощ на войната, която обявиха каналджиите

„Каналджиите обявиха война на българската държава и българската държава ще отговори с цялата си мощ на това предизвикателство. Ще направим всичко необходимо, за да не се повтаря този инцидент и да приключат тези действия, които зачестиха”, обяви  вътрешният министър Иван Демерджиев в Бургас от мястото на инцидента, където автобус с мигранти помете полицейска кола и загинаха двама полицаи, предава репортер на "Черноморски фар".

 „Очевидно има лица които се занимават трайно на територията на България с тази дейнос. След няколко дни ще се постарая да няма такива.

За съжаление загубихме две прекрасни български момчета. Най-искрени съболезнования на близките. Ще направим всичко необходимо за да не се повтаря този инцидент и да приключат тези действия, които зачестиха",заяви емоционално и почти с треперещ глас той и продължи:

"Още при встъпването си в длъжност акцентирах върху този проблем. Предприели сме много действия за неговото решаване. Сега интензитета ще го усилим. Ще включим и министерството на отбраната”, каза още министър Демерджиев.

Автобусът-убиец с фалшиви номера, три пъти се опитали да го спрат/СНИМКИ/ 

 

Той увери, че се извършват необходимите процесуално- следствени действия на мястото на катастрофата.

„Това престъпление ще бъде разкрито. Нашата задача е да не допускаме повече подобни действия. Още по пътя към Бургас сме предприели и набелязали мерки, които касаят като се започне от превозните средства, през хората, които се занимават с тази дейност, до хората, които очевидно не могат да удържат на натиска или участват по някакъв начин в пропускането на мигранти през границата на България. През следващите дни  ще има много интензивни мерки”,обяви Демерджиев.

Министърът потвърди, че са задържани лица, които не са български граждани и с тях се работи. Издирва се още един човек.

Двама прокурори ще следят работата по случая.
Очаква се в 11 часа МВР министърът да даде официален брифинг. Минути след като бе на мястото на инцидента той се срещна с близките на пострадалите.


Очаквайте подробности!!

 

 

 


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и