Петък, 11 Nov 2022
    
Бизнес

От туристическия бранш поставиха сериозни въпроси към министър Димитров в Бургас

  12.08.2022 11:48  
От туристическия бранш поставиха сериозни въпроси към министър Димитров в Бургас

От туристическия бранш  към служебния министър Илин Димитров в Бургас се поставиха въпроси като необходимостта от засилена и по-фокусирана реклама и утвърждаване на позитивния образ на дестинацията и българския туристически продукт; разширяването на пазар Турция и оптимизиране издаването на визи за трети страни; възможностите за финансиране на сектор туризъм по ПВУ; теми, свързани с регулиране на нормативната база, стопанисване на плажовете, създаване на точни специализирани карти на Черноморския бряг. Беше обсъден въпросът за дивото къмпингуване и развитието на къмпинг туризма като привличащ все повече чуждестранни платежоспособни туристи и увеличаване на броя на плажовете със син флаг.

Министър Илин Димитров коментира също, че ваучерите за храна, които получаваме, могат да бъдат използвани и за туризъм и призова да не се колебаем да го правим.

Служебният министър на туризма д-р Илин Димитров проведе в четвъртък вечерта работна среща в Бургас с местната власт и представители на туристическия бизнес от Южното Черноморие. На срещата, чийто домакин бе областният управител проф. Мария Нейкова, той представи основните приоритети, краткосрочните цели и политики, заложени в програмата на Министерството на туризма по време на служебния кабинет, както и принципите на работа, които бяха очертани. В посещението и срещите с туристическия бизнес по българското Черноморие участва и заместник-министър Ирена Георгиева.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и