Сряда, 09 Nov 2022
    
Бургас

Отбелязват 143 години от създаването на Военноморските сили /СНИМКИ/

  10.08.2022 16:02  
Отбелязват 143 години от създаването на Военноморските сили /СНИМКИ/

Тържественото отбелязване на 143-та годишнина от създаването на Военноморските сили в  Бургас ще завърши на 13 август и 14 август 2022 г., когато жителите и гостите на града ще имат възможност да разгледат кораби от състава на Военноморските сили на пристанище Бургас.

Днес военнослужещи и цивилните служители от състава на флотилия бойни и спомагателни кораби и Военноморска база - Бургас тържествено отбелязаха 143 години от създаването на Военноморските сили на Република България.

Мероприятията по повод празника започнаха пред Паметника на моряка в Морската градина  с военен ритуал по полагане на венци и цветя в памет на загиналите моряци.

Със заповеди на областния управител на Област с административен център Бургас проф. д.н. Мария Нейкова, кмета на Община Бургас господин Димитър Николов, командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов и командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, по случай празника, бяха наградени отличили се военнослужещи и цивилни служители.

От името на генералния секретар на НАТО господин Йенс Столтенберг, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов връчи на капитан III ранг Николай Викторов, командир на корвета „Бодри“ от състава на дивизион патрулни кораби, медал и грамота за проявен професионализъм и отлично изпълнение на функционалните задължения като щабен офицер в състава на Втората постоянна военноморска група на НАТО (SNMG2) и за участието му в операцията на НАТО „SEA GUARDIAN”.

Тази вечер от 19.00 часа на площада пред Община Бургас, Представителният духов оркестър на Военноморските сили на Република България с диригент капитан ІІІ ранг Мирослав Трифонов ще изнесе празничен спектакъл “Вълни“ за гражданите и гостите на града.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и