Неделя, 06 Nov 2022
    
Крими

Пили и друсани по пътищата на областта, въпреки проверките

  07.08.2022 17:20  
Пили и друсани по пътищата на областта, въпреки проверките

Дона МИТЕВА

Въпреки безбройните информации, че полицията провежда непрекъснати проверки на шофьорите за алкохол и дрога, случаите на установени нарушения са много. Явно голяма част от безотговорните шофьори си мислят, че проверките не важат за тях и няма как да им се случат.

Само за един ден от изтичащата седмица от пресцентъра на ОДМВР – Бургас информират за четирима нарушители.

Управляващият мотоциклет „Хонда“ с бургаска регистрация не спира на полицейска стоп палка в града. Напротив, увеличил е скоростта и се насочил към центъра. Полицаите успяват да го спрат близо до блок 7 в квартал „Братя Миладинови“ и установяват, че водачът му – 30-годишен айтозлия, е пил. Дрегерът отчита 1.83 промила.

В „Меден рудник“ служители от Четвърто районно управление установили друг герой. 47-годишен бургазлия шофира автомобила си „Опел Астра“ след употреба на алкохол с концентрация - 2.18 промила.

В района на автогарата в Слънчев бряг полицаи спрели за проверка „Фолксваген Голф“, управляван от 20-годишен мъж от Дупница. Те намерили и иззели четири бучки кокаин. Самият водач е бил друсан. Апаратът е отчел положителен резултат за употреба на кокаин.

Мотоциклет „Ямаха Маджестик“ е спрян за проверка в Обзор. Полицаите установяват, че мотоциклетът е без поставена регистрационна табела на определеното за това място, а водачът му не представя никакви документи за превозното средство. Констатирано е, че 38-годишният мъж от варненското село Попович не притежава свидетелство за управление на МПС, а дрегерът отчел 1,44 промила.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и