Неделя, 06 Nov 2022
    
Бургас

Показват Ченгене скеле в поредица на National Geographic

  07.08.2022 11:26  
Показват Ченгене скеле в поредица на National Geographic

National Geographic отново се отправя на пътешествие в небесата, за да покаже още по-зрелищни въздушни гледки от Стария континент в четвърти сезон на документалната поредица „Европа отвисоко“.

Предаването стартира на 18 септември, неделя, от 22:00 с епизод, посветен на България и богатата ѝ култура, спираща дъха природна красота и съвременни инженерни постижения.

Благодарение на изключително модерна дрон-технология и уменията на професионални пилоти, страната ще бъде показана така, както не е виждана досега – през 4-те сезона и чрез историите на различни хора.

Талантливият Владислав Терзийски е основният дрон-пилот, участвал в заснемането на частта от поредицата, посветена на красотата на България.

В първия епизод на „Европа отвисоко“ зрителите ще се впуснат в удивително приключение из страната. Ще посетят древния град Перперикон и ще научат повече за историята и скритите му тайни, проследявайки работата на терен на археолога проф. Николай Овчаров и екипа му.

Бургас също е включен в епизода с представяне на рибарското селище Ченгене скеле. Ще бъде разказано не само за това, от какви материали е построено то, а и  за усилията на местните хора да почистват черноморските плажове от пластмаса.

Друга интересна спирка в това пътешествие е Велико Търново, което привлича туристи от цял свят с шоуто „Звук и светлина“ и други забележителности, пишат от travelnews.bg.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и