Петък, 28 Oct 2022
    
Любопитно

Масово плажуване с родопски одеяла организират в Несебър

  29.07.2022 14:33  
Масово плажуване с родопски одеяла организират в Несебър

Дона МИТЕВА

В групата на „Шофьори Несебър“ се обявиха в защита на родопското одеяло и организират масово плажуване с такова в събота.

Снимка на родопско одеяло, постлано на плажа, обиколи социалните мрежи и събра много иронични, та дори и злобни коментари.

„По случай "родопското" одеяло, което повечето "оплюха" в Поморие! На кой му стиска - 30.07, събота, плаж НСА Несебър! Носете родопски одеяла, китени халища, губери! час 10:00 - да опънем българското на плажа. Не е срамно!“, написаха организаторите на нестандартния начин да се защити и популяризира българското.

Мнозина прегърнаха идеята. Част от коментарите са повече от забележителни: „Екстра, хем е удобно, хем няма да се дават пари за китайски хавлии“, “Много добре сте решили. Трябва да се подкрепяме и да се борим срещу злобата и невежеството!“

Дори се измисли име на инициативата: „Родопскоодеялски плажен събор“.

Горди собственици на повече от едно родопски одеяла пък ги предлагат за ползване от такива желаещи да се включат в проявата, които нямат. Предлага се да се включат и шарените чергички. Друг пък е готов да дръпне едно хубаво хоро във водата.

Всички подхождат отговорно и с доза здравословен хумор към планираното събитие срещу злобните и гадни коментари на снимката. Най-точно обобщава млада дама: „Не знаете на кой какво му е положението. Финансово/здравословно. За да отиде някой с родопско одеяло. дали на самия човек му е приятно още повече да бъде осмят публично...?“.

Разбира се, в коментарите не липсват и хора без чувство за хумор, които се възползват от трибуната, за да си изнесат лекцията за това колко е здравословен пясъкът и колко са вредни шезлонгите. Но са единици.

Важното си остава това, че в Несебър в събота ще има родопскоодеялски събор.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и