Сряда, 26 Oct 2022
    
Общество

ОТИВАМЕ НА ИЗБОРИ: БСП връща в четвъртък мандата неизпълнен

  27.07.2022 15:59  
ОТИВАМЕ НА ИЗБОРИ: БСП връща в четвъртък мандата неизпълнен

Това обяви председателят на ПГ на партията Георги Свиленски

БСП връща третия мандат на президента неизпълнен в четвъртък в 10 ч. Решението на партията идва, след като депутатите от ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане” извадиха от дневния ред на парламента законодателната програма, предложена от БСП.  

„Опасността, която предстои пред държавата, от днес нататък е отговорност на тези, които не подкрепиха България да има работещ парламент и правителство”, коментира председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

Той посочи, че под указанията на Десислава Атанасова и Йордан Цонев, заедно парламентарните групи на ИТН и ДПС и „Възраждане” са саботирали и извадили от дневния ред предложената програма. И обясни: „Ясно стана, че „Възраждане” са патерица на ГЕРБ, а ИТН на ДПС”.

По думите на Свиленски от първия ден, в който от ИТН са заявили желание за разговори, „всичко е било едно лицемерно поведение” и никога не са имали намерение България да има правителство и работещо мнозинство.

„Отговорността за хвърлянето на държавата в безвремие, без председател на КЕВР, без приети цени на топло и електроенергията и без лицензиране на операторите, остава в ръцете на тези, които днес саботираха България да има правителство”, добави той.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и