Сряда, 26 Oct 2022
    
Общество

Прокуратурата прекрати проверката по „Магнитски“ срещу Пеевски

  27.07.2022 15:27  
Прокуратурата прекрати проверката по „Магнитски“ срещу Пеевски

Заради липса на данни за извършено престъпление специализираната прокуратурата е прекратила проверките срещу две от лицата в списъка "Магнитски" - депутатът от ДПС Делян Пеевски и бившият заместник-председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков. Това обяви пред БНР Валентина Маджарова, ръководител на Специализираната прокуратура.

"Това е направено, тъй като включително и проверяващият орган в лицето на Националната агенция за приходите (НАП), не констатира неправомерна дейност. В този случай прокурорът е в обвързана компетентност, не разполага с тези специални знания, и в крайна сметка наблюдаващият прокурор се произнася по фактите и обстоятелствата такива каквито са по извършената проверка"., заяви Маджарова.

По отношение на третото лице в списъка "Магнитски" - намиращият се в Дубай Васил Божков, разследванията продължат, добави Маджарова. 

Тя уточни, че след преустановяване на дейността на спецструктурите от утре, по делата ще работи Софийската градска прокуратура.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и