Понеделник, 24 Oct 2022
    
Общество

Българите предпочитат родното море, но и много не могат да си позволят почивка

  25.07.2022 17:47  
Българите предпочитат родното море, но и много не могат да си позволят почивка

Георги РУСИНОВ

 

Всяко лято темата за избора между родното Черноморие и чуждите дестинации при комшиите на юг се развихря с пълна сила. Мнозина бранят родния продукт, докато други твърдят, че в Гърция и Турция е по-хубаво и евтино дори.

„Черноморски фар“ публикува анкета в онлайн изданието ни faragency.bg в началото на сезона с въпроса: „Къде ще почивате лятото?“. Дадохме на читателите ни пет възможни отговора.

Най-много, а именно 195 души са посочили като отговор „Каква почивка? Не мога да си позволя такава! Всичко е скъпо!“.

Иначе в сравнение между родното Черноморие и дестинациите в чужбина разликата е голяма в полза на нашия туристически продукт. 131 са избрали да почиват у нас.

От родните телевизии оставаме с впечатление, че Гърция е най-предпочитаната дестинация за българите, но нашата анкета показва, че в южната ни съседка ще, или са почивали вече 23-ма от анкетираните. В Турция 33-ма са решили, че са намерили своята дестинация за лятото.

Последният отговор „Друга чужда дестинация“ събира едва 5 отговора на анкетирани.

Изводът изглежда е, че все пак българинът си предпочита родното, но и поради многото натрупали се кризи (една след друга) не може да си позволи и качествена почивка изобщо, защото няма финансовата стабилност за това.


Анкета

Мнения

Мнения
От БСП ще задържат мандата до петък
  25.07.2022 12:56      

От БСП ще задържат мандата до петък. Това каза председателя на ПГ на БСП Георги Свиленски, след з