Неделя, 23 Oct 2022
    
Крими Средец

Гонка на полицаи с дрогиран и криминално проявен шофьор

  24.07.2022 09:20  
Гонка на полицаи с дрогиран и криминално проявен шофьор

Снощи  около 19.00 ч. в района на КПП - «Пода» до квартал «Крайморие» служители от «Гранична полиция» подали сигнал за спиране на  «Мерцедес», със софийска регистрация. Водачът не се подчинил на разпорежданията и увеличавайки скоростта продължил в посока Бургас. Последван е от служебен автомобил, като е поискано допълнително полицейско съдействие, съобщават от ОД на МВР.

«Мерцедесът» преминал през бул. «Тодор Александров», улиците «Спортна», «Индустриална» и се насочил към местността «Върли бряг» по черни пътища.

В центъра на «Върли бряг», поради движение с несъобразена скорост «Мерцедесът» блъска два служебни автомобила «Грейт Уол Хоувър» , които са паркирани с цел блокиране на пътното платно. Единия от тях отскача и наранява полицейски служител. Полицаят е прегледан в УМБАЛ - Бургас и освободен за домашно лечение с «фрактура на лявата ръка», без опасност за живота.

 В опит автомобила да бъде спрян са произведени изстрели със стоп-патрони. Засегнат е втори полицейски служител, който е настанен за наблюдение в хирургично отделение на УМБАЛ-Бургас.

«Мерцедесът» е спрян на входа на Средец и са задържани водачът – 29 годишен криминално проявен и осъждан мъж от ямболското село Джинот и неговия 41 годишен спътник от Зимница.

Водачът е тестван за алкохол / дрегерът е отчел отрицателна проба/ и за наркотици / пробата за употреба на амфетамин и метаамфетамин е била положителна/. Тестван е и мъжа от Зимница, като алкохолната проба е била отрицателна, а за наркотици – положителна на метаамфетамин. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа.

Работата по случая продължава.


Анкета

Мнения

Мнения
Борисов: Държавата е тотално счупена, Нинова ще се заключи в кабинета си и няма да я изкарат оттам лесно
  23.07.2022 11:59      

Да искаш избори сега и да искаш да управляваш сега - държавата е тотално счупена, и надеждата, че