Петък, 21 Oct 2022
    
Култура Любопитно

Стефан Илчев избра Италия

  22.07.2022 12:33  
Стефан Илчев избра Италия

Бургаският талант Стефан Илчев е вторият творец след Зуека, който публично обяви, че напуска България. Това направи в интервю пред камерите на Нова тв.

„Има огромно противоречие между това, което се случва в социалните мрежи и това, което реално се случва на сцената“, обясни той пред Мариян Станков - Мон Дьо. По думите на талантливия бургазлия музиката у нас се е превърнала просто в нещо, а не в изкуство.

"Всеки тук се прави на певец, а на талантливите не се обръща внимание. Телевизиите се борят за рейтинг, но не си дават сметка, че и възпитават. Интернет е станал заместител на книгата и учебника. Стойностното изкуство е извън медиите, каза певецът и продължи: „Странно - една песен е хит в чужбина, у нас - не. Не искам да пробивам на място, на което не съм желан. Ще пробвам там, където ме харесват. Не съм обиден, не съм огорчен. Аз съм щастлив с това, което правя, но не съм удовлетворен. Искам развитие, а в България не го получавам".

„От 15 години създавам авторска музика и все още ме пишат, че съм млад певец и автор, а съм на 40 г. Трябва ли да стана на 70 г., за да имам концерт“, зададе риторичен въпрос творецът.

Прапрадядото на Стефан е италианец. Баща му преди да си отиде от този свят му предрича, че неговото място е Италия. Това е и най-посещаваната от него страна за почивка. Тази година посрещна и рождения си ден в Рим. 

„Да, дестинацията е Италия! Започнах работа с италиански композитори. Създавам нова музика. Вълнувам се, не мога да го скрия. Такива неща не са ми се случвали“, каза певецът. И подчерта, че не затваря вратата към България.

Обеща, че музиката, родена в Италия, ще стига и до България.

Стефан Илчев вече пусна в социалната мрежа първи свои снимки от Милано, Италия.


Анкета

Мнения

Мнения
Хамид Хамид: Олигарх има 200 милиона причини да назначи Бойко Рашков в КПКОНПИ
  22.07.2022 17:05      

Какво не можете да разберете за краткосрочните задачи на евентуалния бъдещ председател на КПКОНПИ