Вторник, 18 Oct 2022
    
Бизнес

Хотелиери блокираха кръстовището на Равда

  19.07.2022 12:08  
Хотелиери блокираха кръстовището на Равда

Дона МИТЕВА

Хотелиери затвориха частично днес сутринта  кръстовището на Равда, в посока на Слънчев бряг. Това са хората, които приютиха в местата за настаняване украински граждани, бягащи от военните действия. Те напомнят за себе си, защото не са им изплатени парите от държавата.

Хотелиерът Красимир Колев коментира: „Да ще затворим сутринта кръстовището. Не сме получили средства от държавата от април. А обещанията бяха да ни се изплатят средствата до края на юни. Сега сме средата на юли. Ние сме изпълнили всички изисквания по отношение на документацията, спазили сме сроковете. А сега плащаме всички харчове“, коментира той.

Една част от хотелиерите, които настаниха украинци, признават и това, че са теглили кредити, за да са в полза на изпадналите в беда хора.

Други хора от туристическия бранш, били на среща с министър Проданов, недоумяват защо се организира този протест. Те твърдят, че чрез всички браншови организации заинтересованите страни са информирани, че средствата ще бъдат преведени след 20 юни.

Към хотелиерите се присъединиха и украински граждани.

Отговорът за действията на хотелиерите е логичен – явно те не вярват на обещания.


Анкета

Мнения

Мнения
„Тренд”: При предсрочни избори ГЕРБ са първа политическа сила, следват ги ПП
  18.07.2022 13:54      

Проучване на „Тренд” за вестник „24 часа” показва какви са нагласите на и