Вторник, 18 Oct 2022
    
Бургас Общество

Президентът Радев връчи третия проучвателен мандат на БСП

  18.07.2022 17:13  
Президентът Радев връчи третия проучвателен мандат на БСП
БТВ

Президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство на БСП. Той бе приет от председателя на парламентарната група Георги Свиленски.

"В изпълнение на Конституцията на Република България възлагам на БСП да посочи кандидат за министър-председател. БСП успя да запази добрият тон в една сложна ситуация. Показахте, че можете да търсите консенсуса и да работите с останалите политически групи. Вярвам, че ценностите, които обединяват хората от левицата - мир, солидарност, свобода,  са ценностите, които трябва да се ръководи всяко едно българско правителство", обърна се държавният глава към Свиленски, който прие мандата.

"От името на ПГ на БСП искам да ви уверя, че ще положим всички усилия да съставим кабинет, който да работи за сигурността и благоденствието на българските граждани. Надявам се на отговорността на всички политически групи, които до сега заявиха загриженост да осигурим необходимата подкрепа за редовно правителство", заяви от своя страна Георги Свиленски.

На практика това е последният шанс това Народно събрание да излъчи кабинет, след като правителството на Кирил Петков не оцеля след вот на недоверие.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Кметът на Поморие с остро предупреждение срещу  ВиК: Ще подкрепя протести на гражданите срещу безобразията с водата
  19.07.2022 12:25      

Поморие отново има проблем с водоснабдяването. Това е всяко лято, когато градът се претоварва. Не