Неделя, 16 Oct 2022
    
Любопитно

Очаква ни горещ уикенд

  16.07.2022 08:30  
Очаква ни горещ уикенд

Очакват се следобедни превалявания на изолирани места

Въпреки преминаването на нестабилен студен фронт, в навечерието сме на горещи почивни дни с минимални смущения. В събота следобедна облачност с потенциал за краткотраен валеж с гръмотевици ще има в централната част на Дунавската равнина, тук там в Североизтока и по планините в западната половина на страната. Покрай студения фронт ще се усили северозападният вятър, но температурите ще са между 32 и 37 градуса.

В неделя дневните температури с леки колебания ще се запазят. Северозападният прохладен вятър ще се усеща на повече места, а в планините ще е дори със силни пориви. Денят ще е преобладаващо слънчев, а следобедни краткотрайни превалявания с гръмотевици ще има с най-голяма вероятност около Рило-Родопския масив.

В понеделник и вторник ще е преобладаващо слънчево. Следобедна облачност с потенциал за краткотрайни превалявания ще има тук-там в Югоизточна България. Температурите ще се понижат и в топлата част на денонощието термометрите ще показват до около 30 градуса. От средата на седмицата жегата отново ще се настани над Балканите. У нас температурите ще се повишават и към края на работните дни термометрите ще скочат над 35 градуса.


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Валери Славчев, фронтмен на „Хоризонт“: Има достатъчно българска музика, и то качествена
  17.07.2022 15:49      

Групата е флагман на кампанията в защита на повече роден продукт в ефира