Вторник, 11 Oct 2022
    
Крими

Съдът остави в ареста каналджията Венцислав, задържан до Атия след гонка

  12.07.2022 15:10  
Съдът остави в ареста каналджията Венцислав, задържан до  Атия след гонка

Районен съд-Бургас  остави в ареса каналджията Венцислав И, обвинен за трафик на бежанци. Той бе задържан на кръстовището до Атия след зрелищна гонка в събота с полицията.

Припомняме, че каналджията пътуваше с кола -Мерцедес с видинска регистрация, собственост на друго лица,  като в нея бе натъпкал седем сирийци.

Полицаи тръгнали да го преследват след сигнал на телефон 112.

Униформените се опитали да го спрат в района на Асфалтова база малко преди разклона за село Маринка. Тогава той  започнал да шофира бясно, като се опитал да избяга.

Днес бургаският районен съд прие, че е налице първата предпоставка за взимане на МНО „Задържане под стража“, а именно, обвиняемият е привлечен за престъпление, за което в особената част на Наказателния кодекс е предвидено наказание „Лишаване от свобода“ от една до шест години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева. От събраните към момента доказателствени материали, може да се направи обосновано предположение на този етап от разследването, че Венцислав И. е извършил деянието, за което му е повдигнато обвинение. Съдът намери, че в случая е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, тъй като видно от наличната по досъдебното производство справка за съдимост, Венцислав И. е осъждан и то именно за извършване на престъпление по чл. 281, ал. 2 от НК /каквато е и настоящата квалификация/, а изпитателният срок по това осъждане е изтекъл преди по - малко от година. Районен съд – Бургас отчете и факта, че от материалите по делото става ясно, че обвиняемият не е изпълнил при залавянето му заповед на органите на реда да спре и подаден му сигнал със „Стоп - палка“, което е принудило полицейските служите да предприемат преследване. Налични са данни и за извършване на опасни маневри, осъществени в близост както до други МПС-та, така и в непосредствена близост до полицейските служители. По този начин обвиняемият грубо е нарушил и ЗДвП, като е поставил в опасност живота и здравето както на себе си, така и на превозваните от него лица, служителите на МВР и останалите участници в движението.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване или протестиране в тридневен срок. 

        

 


Анкета

Мнения

Мнения
Радев: Ако се стигне до избори, трябва да са през октомври
  12.07.2022 16:38      

Той ще връчи втория мандат на ГЕРБ-СДС в рамките на дни Румен Радев ще връчи втория манда