Сряда, 05 Oct 2022
    
Бургас Култура

Гледайте Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов в летия театър днес

  06.07.2022 10:08  
Гледайте Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов в летия театър днес

След огромния успех на програмата "Да послушаме кино", включваща някои от най-популярните теми от български филми, която препълни големите сцени в България в 38 града и грабна приза "Кристална лира" за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство, екипът реши да продължи своето музикално пътешествие с музика от световното кино.

Плевенска филхармония, Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов представят "СВЕТОВНОТО КИНО В МУЗИКА" в Бургас на 06.07.2022 г.

Това е концерт-спектакъл, който отваря вход към една друга реалност. Едно раздвижващо душата събитие, което ангажира слушателя и разкрива картини от знакови ленти - "Имало едно време в Америка", "Кръстникът", "Убий Бил", "Кабаре", "Флашданс", "Хубава жена", филмите на Чарли Чаплин ("Модерни времена") и много други.

Проектът включва поредица от концерти в страната с избрани филмови парчета от обичани и знакови филми, с изцяло нов аранжимент и интерпретирани от магическите им гласове. На сцената, освен Плевенска филхармония под диригентството на Борислав Йоцов и солистите ХИЛДА КАЗАСЯН, ТЕОДОСИЙ СПАСОВ и ВАСИЛ ПЕТРОВ, ще се качат и едни от най-добрите джазови музиканти: Живко Петров – пиано, Христо Йоцов – барабани,    Димитър Карамфилов – контрабас, Михаил Йосифов – тромпет.

За още по-силно въздействие, на концертите ще има мултимедия, подготвена специално от Васил Къркеланов, а новите аранжименти са направени от Христо Йоцов специално за случая.

Началото е от 21:00 ч.

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Старши комисар Калоян Калоянов: Справихме се перфектно с бежанската криза
  04.07.2022 13:09      

Георги РУСИНОВ   Директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов з