Четвъртък, 01 Сеп 2022
    
Бургас Спорт

Състезатели по борба и джу-джицу прославиха Бургас, кметът ги награди за успехите (СНИМКИ)

  02.06.2022 12:02  
Състезатели по борба и джу-джицу прославиха Бургас, кметът ги награди за успехите (СНИМКИ)

Георги РУСИНОВ

 

Състезатели по борба и джу-джицу прославиха Бургас на Европейски първенства. Илия Христов и Димитър Ангелов от КСБ „Черноморец“ се представиха отлично на Европейското първенство до 23 години, проведено в Пловдив. Христов спечели бронзов медал в категория до 92 килограма, а съотборникът му Ангелов имаше малшанса и завърши на пето място.

Четирима младежи от Централния полицейски клуб по карате и джу-джицу „Клуб Бургас“ пък прославиха Бургас и България на гръцкия остров Крит. Там се проведе Европейско първенство по джу-джицу. Мартин Стамов стана вицеевропейски шампион. В дуо това постигнаха и Ванеса Стоянова и Иван Събев. Данаил Карадимов завоюва бронз, а в дуо трето място спечелиха и Иван Събев и Мартин Стамов.

Невероятните успехи на бургаските спортисти дадоха повод на кмета Димитър Николов да поднесе подаръци от името на общината. Младите състезатели бяха с треньорите си – Георги Костов от КСБ „Черноморец“ и Венелин Русенов от полицейския джу-джицу клуб. Те също похвалиха спортистите си и им пожелаха още бъдещи успехи и повече златни медали.

„Винаги ще може да разчитате на нашата подкрепа. Ако имате желание за развитие на спортните зали, обръщайте се към нас“, заяви кметът Николов, който прояви интерес към тренировъчните процеси на отборите.

Николов продължи с това, че спортните занимания правят децата по концентрирани за учебния процес и шеговито добави, че е важно и оценките в училище да са добри.

От разговора с треньорите стана ясно, че спортна зала „Никола Станчев“ е много натоварена. Затова той посочи, че се обмисля за изграждането на нов спортен център в града.

На награждаването присъстваха и заместник-кметът Диана Саватева и директорът на отдел „Спорт“ към Община Бургас Веселина Деведжиева.


Анкета

Мнения

Мнения
Ще наказват ли по доноси?
  02.06.2022 16:18      

Управляващите няма да се откажат да работят за създаване на законодателство, което да наказва пар