Сряда, 31 Авг 2022
    
Бургас

Паркът в „Изгрев” даде сцена на талантливите деца /СНИМКИ/

  01.06.2022 19:46  
Паркът в „Изгрев” даде сцена на талантливите деца /СНИМКИ/

Дона МИТЕВА

За пета година парк „Изгрев” се препълни с деца и родители, а веселбата бе неподправена.

 НЧ „Изгрев 1909” предостави фестивална сцена за изява на децата–творци. В арт локацията се срещнаха традиция, съвременно изкуство и идеи за бъдещето. Фестът бе емоционален подарък за децата по повод 1 юни.

Над 200 участници от ДГ „Веселушко”, ДГ „Звездица-Зорница”, ДГ „Здравец”, ДГ ”Изгрев”, ОУ „Георги Бенковски”, СУ „Йордан Йовков”, СУ „Добри Чинтулов”, децата от ВГ „ИзгревЧета“, Ателие за самоделия и арт терапия и Клуб „ДОБРОволец“ при читалище „Изгрев“ показаха своите таланти.

На откриването на празника, както обикновено бяха зам.-кметът Диана Саватева и общинският съветник Веселин Пренеров, които признаха единодушно, че „Изгрев” е  най- якият квартал, с най- талантливите деца. „Ние възрастните, нищо, че ви изглеждаме намръщени, леко сърдити, цял ден си разказваме какви пакости сме правили като деца. Но истинското усещане за празнична атмосфера, аз  лично добих,  когато стъпих тук. Поздравления за организаторите, че за поредна година успяват да създадат такъв цветен празник”, каза Саватева и предаде поздравите на кмета Димитър Николов за всички участници във феста.

Веселин Пренеров подчерта, че не се чувства гост на този празник, а част от него. „Никоя година на този ден тук не вали. Това означава, че тук живеят най-готините, най-слънчевите, най- усмихнатите хора”, каза той.

Събитието бе открито от ВГ „ИзгревЧета” с песента „Нека да ви кажа”, написана специално за групата от маестро Стефан Диомов, който бе силно аплодиран. Скоро на новата песен ще бъде направен и видеоклип.

С присъщото си чувство за хумор маестро Диомов сподели, че песните, които е написал „ИзгревЧета” не са чак толкова хубави, а тяхното изпълнение го прави такива, но аплодисментите за самия него го опровергаха.

След премиерата на песента разговаряме с  Ади, едно от порасналите „ИзгревЧета”, която сподели своите вълнения: „Страхотно е чувството да изпълняваш песен на Стефан Диомов. Аз съм в групата от самото начало и съм много щастлива да участвам в изявите”. Да отпразнува 1 юни с толкова много деца в парка, Ади казва ,че голяма емоция. Тя пожела на всички големи и малки деца да са щастливи, да се забавляват много и да пътешестват.

Сред гостите на празника бе и най-обичаният от малките бургаски ученици учител Владо Спасов, който 42 години работи като преподавател.


Анкета

Мнения

Мнения Руен
Мустафа Карадайъ от Руен: С реваншизъм не се преодоляват кризите, в трудни времена ДПС начертава посоката на страната
  29.05.2022 18:41      

Силвия Шатърова   Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви в Руен, че с реванши