Понеделник, 08 Авг 2022
    
Бургас Общество

Бургаски деца рисуват с украинчета флага на ЕС (СНИМКИ)

  09.05.2022 13:45  
Бургаски деца рисуват с украинчета флага на ЕС (СНИМКИ)

Събитието пред Часовника – част от тържествата по случай Деня на Европа

 

 

Деца от ОУ „Петко Р. Славейков” - Бургас заедно с украинчета, изработват флага на Европейския съюз в този час. Събитието се провежда в градинката пред Часовника, част от тържествата по случай Деня на Европа – 9 май, организирани от ОИЦ-Бургас и Общината.   

„Децата, първокласници, се включват в арт работилници, в които ще изработят знаменца на Европа – ще оцветят и залепят звездички, ще се веселят на тази чудесна духова музика. Ще изработят картички и не на последно място ще правят корабчета, които ще носят послания за здраве, мир и любов“, обясни Атанасия Петрова, представител на организаторите на инициативата.

Първолаците – заредени с енергия и под звуците на духова музика, изпълнена от Бургаския духов оркестър – обещаха да изработят чудни знамена, които да развеят в центъра на града.

Празничният ден ще завърши в 17:30 часа в зала 2 на Центъра за съвременно изкуство и библиотека с литературно четене, на което младежи от бургаски училища - посланици на Европейския парламент, ще ни отведат на приказно пътешествие из Европа.


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
От „Лукойл“ проговориха: Спираме работа, ако спрат руските доставки на нефт
  09.05.2022 12:03      

Георги РУСИНОВ   Един въпрос, който вълнува обществото от известно време е д