Понеделник, 01 Авг 2022
    
Любопитно

Какво ще е времето през дългия уикенд

  30.04.2022 09:18  
Какво ще е времето през дългия уикенд

През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, предимно значителна, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На места ще има краткотрайни валежи, в повечето райони - слаби, но в Югозападна България, където в следобедните часове ще се развива купеста облачност, на изолирани места ще са временно интензивни.

Ще духа до умерен, в Източна България за кратко и силен вятър от изток-североизток. Ще бъде сравнително хладно за периода, преобладаващите минимални температури ще са между 7° и 12°, в София - около 8°, максималните ще са между 16° и 21°, в София - около 17°.

Вечерта над много райони облачността ще намалее. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, предимно значителна, но ще е почти без валежи. Вечерта облачността ще намалява. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 14°-19°. Температурата на морската вода е 12°-17°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, след обяд на отделни места в масивите в Югозападна България, временно интензивни валежи. Ще духа предимно умерен вятър от изток-североизток, по най-високите върхове - от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 4°.

В неделя и понеделник ще бъде сравнително хладно за периода, с разкъсана облачност. На места ще има и краткотрайни валежи, в повечето райони - слаби, но в Югозападна България, където в следобедните часове ще се развива купеста облачност, е възможно временно да са и по-интензивни. Вятърът ще е предимно умерен, от изток. Минималните температури ще са между 5° и 10°, преобладаващите максимални - между 16° и 21°.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Борисов за кабинета: Играят с цената на газа, страшни схемаджии
  02.05.2022 15:52      

„Обслужват Путин - диктатора и агресора, за сметка на българския потребител”,