Събота, 30 Юли 2022
    
Бизнес

Транспортният бранш излиза на протест

  27.04.2022 09:11  
Транспортният бранш излиза на протест

Национален протест и на работещите в транспортния бранш днес. Недоволството им е провокирано от липсата на диалог с институциите и на стратегия за развитие на сектора. Автошествия се организират в редица точки от страната. В София протестът ще започне пред парк „Враня” и ще стигне до президентството. Недоволството си ще изразят и международни и автобусни превозвачи от Благоевград, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Плевен и Смолян.

Основните искания на транспортния бизнес са в три направления: намаляване цените на горивата и отпадане на 2 идеи: за по-високи цени в тол-системата и за таксуване на всички второстепенни пътища. Ако до 20 дни искания им не бъдат изпълнени, ще има нов национален протест на 18 май, който ще блокира движението по магистрали, гранични пунктове и автогари. 

За Бургас 

Автошествието е с начален час 8.30, сборният пункт – ул „Крайезерна“, "Порт ойл". То ще потегли в 11.00 часа с посока – ул. "Проф. Яким Якимов", обръщане на кръговото движение за гр. София и продължаване обратно по ул. "проф. Яким Якимов", ул. "Крайезерна", бул. "Транспортна", на кръговото за гр. Созопол обръщане и обратно по ул. 'Крайезерна"

Основните искания на бранша са за отпадане на биодобавката на горивата за период от 6 месеца, за връщане на 50 % от акциза на горивата за период от 6 месеца, за мораториум върху цените и обхвата на тол таксите.

Превозвачите се надяват на разбиране и реакция от страна на държавата.

Очаквайте подробности!


Анкета

Мнения

Бургас Камено Мнения
Проф. Николай Овчаров: Русокастро има 1000% потенциал за културен туризъм
  29.04.2022 16:11      

Георги РУСИНОВ   Русокастро има 1000% потенциал за културен туризъм. Това об