Понеделник, 04 Юли 2022
    
Любопитно

Хладна и ветровита неделя

  03.04.2022 08:00  
 Хладна и ветровита неделя

Затопляне ще настъпи от сряда нататък

За разлика от предходните дни, неделята ще е не само ветровита, но и прохладна. Температурите в топлата част на деня няма да надвишават интервала от 11 до към 16-17 градуса, като най-високите стойности на термометрите ще са на югоизток. Вятърът ще продължи да духа, но вече ще е студен от запад с най-силни пориви в Дунавската равнина.

Облачността ще е променлива с разкъсвания, по-видими в северната половина на страната. Валежите следобед ще са около планините и в Южна България – предимно от дъжд. С понижаването на температурите е възможно в отделни райони около планините на запад да превали сняг в незначителни количества.

Ще остане хладно в понеделник и вторник. Облачността в първите два дни на следващата седмица ще е често значителна с оскъдни валежи от дъжд. Вятърът ще намалява и утихва. В сряда слънцето ще се покаже. В ранните часове са възможни пролетни мъгли в ниските части на страната. В четвъртък и след това отново в неделя над Балканите ще преминат атмосферни смущения със следобедни валежи с гръмотевици. А в петък и събота ще е слънчево.

От сряда до неделя дневните температури ще са пролетни – около и над 20 градуса. Страната ни ще попадне под влиянието на топли средиземноморски въздушни маси, с които отново ще се пренася прах от пустините на Северна Африка.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения
Проф. Аргирова: Моля да не се мисли, че с пандемията е свършено
  03.04.2022 09:31      

"Решението за отпадането на ковид мерките не е взето еднолично. Спазихме напълно начина по к