Четвъртък, 30 Юни 2022
    
Средец

Иван Жабов, кмет на община Средец: Доказали сме, че можем да работим в трудни ситуации

  31.03.2022 10:32  
Иван Жабов, кмет на община Средец: Доказали сме, че можем да работим в трудни ситуации

- На Благовещение, г-н кмете, обявихте пред събралите се на "Божура", че ще се кандидатирате за следващ мандат. Какво ви дава сили и увереност да го направите?

- Първо, че имам подкрепата на много от групите, които на са територията на общината. Имам подкрепата на достатъчен електорат на ПП ГЕРБ. И в крайна сметка, имам подкрепата и на хората, които са доволни от добре свършената работа през всичките тези години. Другото, което мога да кажа е, че имам вече достатъчно опит, имам и рутина, имам и екип, който е показал, че може да работи. Показали сме, че можем да работим в трудни ситуации, както беше ковид кризата, сега в момента сме и в икономическа криза. Не сме спрели да работим.

Виждаме, че имаме подкрепа и ние подкрепяме всички инициативи на жителите на общината. Мога да допълня, че за тези десет години има и много несвършена работа, но всичко това се дължи на обстоятелствата и условията, които ни предлага всеки ден животът.

- Кое е най-важното, което трябва да се свърши в срочен план?

- Краткосрочният план, който е за тази година е, въпреки закъснението на приемането на бюджета, да изпълним нашата капиталова програма, която е заложена в този бюджет.

- Ще успеете ли?

- Всичко зависи от това кога ще бъде гласуван бюджетът, тъй като ще останат някъде около 4-5 месеца, в които ще се работи, защото от ноември се спира строителството на инфраструктурните обекти. Независимо от това дали е високо, или пътно строителство. Правим всичко възможно в средата на април да се предложи проектът за бюджет в ОбС и от май да стартираме поръчките за избор на изпълнител, в зависимост от сумите, с които разполагаме за строителните работи.

- В какво се изразява подкрепата на Община Средец към тези самодейни състави, за които говорихте при откриването на „Вкусовете на Странджа”?

- Имаме заложено в нашия бюджет всички фолклорни групи, които са на територията на общината, да получават по 50 лева на месец. Реално погледнато, 50 лева е нищо, но за тях е нещо. Хората са доволни, тъй като ги събират и след това си организират мероприятие и цялата група ги използва за каквото си решат.

Освен това винаги откликваме на техните идеи за участие в различни конкурси, което е стимул за изява. Няма как само да правят репетиции без да се изявят, да ги видят хората. Нашите групи са много талантливи, винаги са класирани на призовите места, във всички конкурси, на които са се явявали, така че винаги сме ги подкрепяли и ще продължаваме да ги подкрепяме.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения
Учени събират доказателства за престъпленията на руските войници срещу хората и природата
  28.03.2022 10:26      

Русия не може да избегне наказанието за агресия срещу Украйна и военни престъпления, какт