Вторник, 21 Юни 2022
    
Любопитно

КАПРИЗИТЕ НА ВРЕМЕТО: Жълт код за силен вятър днес

  22.03.2022 09:59  
КАПРИЗИТЕ НА ВРЕМЕТО: Жълт код за силен вятър днес

Жълт код, за силен вятър с пориви до 22-24 метра в секунда, за 12 области от Централна и Източна България, обяви за днес Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).  Предупреждението е за областите Русе, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Търговище, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали, става ясно от картата с опасните явления на сайта на НИМХ.

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд облачността ще се увеличи и на отделни места в Горнотракийската низина и в планинските райони ще превали дъжд.  Максималните температури ще са предимно между 10° и 15°, по-ниски по морския бряг, в София около 10°.

Синоптиците очакват през следващите дни живакът да продължава да се покачва.

Предстои много топло време и валежи, но вече не от сняг, каза пред бТВ климатологът проф. Георги Рачев. Той прогнозира температури до 16 градуса от четвъртък. В началото на април можем да чакаме и 20 градуса. Това са последните дни, в които дори в София ще има температури, които са отрицателни, добави Рачев. Той обясни, че от събота и неделя ни очаква късно пролетно много хубаво време.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Храните са поскъпнали с 19,5% за година
  22.03.2022 10:07      

С 19,5% е ръстът на цените при основните храни у нас в сравнение с март 2021г. Това заяви в "