Събота, 30 Апр 2022
    
Бургас Общество

Ето ги най-заслужилите бургаски пожарникари за изминалата година

  27.01.2022 10:13  
Ето ги най-заслужилите бургаски пожарникари за изминалата година

С награда е отличен и Димитър Николов, кмет на община Бургас

И тази година се проведе церемония за награждаване на отличените в Областния етап от Националния конкурс „Пожарникар на годината” Бургас 2021 г.

Конкурсът се провежда на два етапа – областен и национален, основната му цел е популяризиране професията на пожарникаря и спасителя, представяне на ежедневната дейност и издигане престижа на органите за пожарна безопасност и защита на населението. От тази година е променен и регламента на основания през 1995 г. конкурс, като той се провежда в две категории – служители на ГДПБЗН и партньори на ГДПБЗН за представители на държавната власт, местното самоуправление, юридически лица и граждани, доброволни формирования и/или техни членове. Отличените са:

В категория „Служители” – Раздел „Пожарогасителна дейност“ - за служители по чл. 142, ал. 1, т. 1 от ЗМВР, е отличен младши инспектор Георги Илиев старши пожарникар в група ПГСД към 01 РСПБЗН-Бургас при РДПБЗН-Бургас – служителя е отличен с почетна грамота.

В категория „Служители” – Раздел „Контролна дейност“ - за служители по чл. 142, ал. 1, т. 1 от ЗМВР, е отличен инспектор Костадин Ламбов – инспектор V степен в група „ДПК и ПД“ към 01 РСПБЗН-Бургас при РДПБЗН – Бургас– служителя е отличен с почетна грамота

В категория „Партньори в Националния конкурс „Пожарникар на годината” за конкретен и съществен принос за повишаване на пожарната безопасност и защитата на населението с награда е отличен Димитър Николов – кмет на община Бургас и екипа на общината.

Личната ангажираност на Николов в реализирането на проекти и инициативи предостави възможност за отлично партньорство със службите за пожарна безопасност и защита на населението, като реши проблеми, касаещи живота, здравето и безопасността на много хора и служители на ПБЗН в община Бургас и съседните на нея общини.

Господин Димитър Николов  е отличен с почетен плакет и грамота.

Отличията бяха връчени  от директора на РДПБЗН-Бургас комисар Васил Василев.


Анкета

Ще дарите ли заплата за Украйна?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
 Проф. Севдалина Турманова:  Поискали сме обяснение от фирмата за сривовете в електронната платформа
  28.01.2022 15:19      

Силвия ШАТЪРОВА Поискала съм писмено становище от фирмата „Контракс“ за он ла